Träningsplanering för hösten

Jag älskar att göra träningsplaneringar! Det finns inga begränsningar för allt man kan hitta på och man känner sig sällan så kreativ och peppad som just då. Värre är det när man står där, två månader senare och inser att man fortfarande står på ruta ett (eller ibland ruta minus 30). Då är de där tidigare så omtyckta planeringarna mest ett hån. Därför är det viktigt att vara realistisk när man gör en planering, både med kraven man ställer och med hur mycket tid man kan lägga ner på träningen under en viss period. Det ska såklart vara lite utmanande så att man följer den, men det är hundra gånger bättre att bli positivt överraskad över att man faktiskt klarat det man tänkt sig, än att man blir besviken.
 
Min och Pirats höstplanering ser i grova drag lite ut så här:
 
September
- Börja träna med vår vagn igen. Rakt fram ute i skogen, skritt och trav.
- Fortsätta med vårt nya mer akademiska sätt att rida och försöka komma på om vi vet hur man gör.
- Rida igenom skolor och uppnå mer lösgjordhet och mjukhet.
Fokus på övergångar och att hitta tillbaka till en stadig och avslappnad arbetsform från marken, uppsuttet och i vagn. Mest träning ute i skog och mark.

Oktober
- Konditionsträning i trav.
- Sträva efter en något högre form kortare stunder.
- Fortsätta arbetet med skolorna.
Fokus på att förbättra konditionen med längre något intensivare träningspass. Fortsatt träning i skogen så länge det är möjligt.
 
November
- Börja samla lite mer, korta inervaller.
- Befästa tidigare månaders arbete.
- Peppa inför vinter och snö!
Fokus ligger på att öka samlingsgraden, framför allt i skritt med tanke på ev hårt underlag, men även i trav. Lugnare månad där arbetet på olika fronter utvärderas och checkas av så att vi ligger i fas inför vintern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback