Tävlingar 2011

Tävling Umeå:
Årets första tävling som alltid är lika spännande! Pirat skötte sig bra och var glad över att vara tillbaka på banan igen efter vintern. Fin insats från Pirat!
Trevlig precisionsrunda också, även om jag höll igen lite väl mycket och körde på säkra kort.

Tävling Lycksele:
Det blåste mycket och Pirat var spänd och pigg. Vi gjorde så gott vi kunde, men vi hade lite för många utflippningar i dressyren för någon bra placering. En typisk Pirat och Sofia tävling då vi blandade super fina moment med helt oacceptabelt dåliga.
Vi körde vår andra godkända maraton någonsin, jag lyssnade på min groom och Pirat var laddad till tänderna. All vinterns intervallträningar gjorde sig till känna och Pirat klarade utmaningen galant.
Tävling Kil:
Pirat var trött efter den långa resan och gick väldigt öppen. Sprang mest omkring och var svår att kommunicera med.
Precisionen gick bättre och Pirat taggade till. Detta var första tävlingen vi galopperade genom flera portar och sträckor.
Tävling Sala:
Vi körde vår första Nat MSV. Vi var nöjda eftersom vi var medvetna om att vi hade en bit kvar till den nivån i dressyren. Jag tycker dock att det är viktigt att man inte är rädd för att gå upp lite i klasserna, eftersom det ökar medvetenheten om vad man måste förbättra och eventuellt förändra för att utvecklas i rätt riktining.
Precisionen gick strålande och vi hade den snabbaste tiden, och endast en boll ner.
.
Vi fortsatte sommaren med mer träning och uppladdning, inför stundande tävlingar. Med ytterligare tre tävlingar i sikte, starkare och mer motiverade än någonsin bytte vi dock hastigt ut klockade intervallpass och programkörning mot hängmattor och ovisshet. Så här i efterhand är jag enormt tacksam för den tid vi fått att lära känna varandra på nya sätt och helt strukturera om våran träning. Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det heta! Jag hoppas det gäller oss också, svaret får vi i vår när tävlingssäsongen drar igång. Hoppas ni alla lyckas hålla modet uppe, trots konstigt väder och ständigt mörker. Snart är det ljust ute igen, och då har man igen allt jobb som man lagt ner under vinterhavåret. Det syns så väl vilka som använt vintern till att träna och vilka som inte har det. Ett som är säkert är i alla fall att jag och Pirat satsar på 2012 års tävlingstermin, visst gör ni det med?

Det där med halvhalter..

Halvhalter är bra till allt. Det har jag lärt mig nu. Så fort någonting inte riktigt fungerade som det skulle hörde jag en röst i mitt huvud som sa "du gör inga ordentliga halvhalter". Och så var det såklart! När jag tänker på det och kommer ihåg dem så blir allt lättare. Jag tror jag ska sätta upp påminnelselappar på vagnen (vore seriöst en bra idé tror jag) där de står: Halvhalt! Handställningen! Timing! Perfekion!
.
Åh det tror jag faktiskt jag ska göra, på riktigt alltså. Jag kommer allt som oftast på mig själv med att ständigt göra samma fel gång på gång. Det bästa vore såklart om man kunde ha ett litet alter ego sittande på axeln som ständigt talade om vad man borde göra bättre! Men i brist på ett sådant kanske skyltar kan vara en idé. Hade jag haft min egen ridbana hade jag lätt satt upp sådana stora skyltar överallt, men tja... vet inte riktigt om det skulle uppskattas av övriga stallkamrater. Skyltar till vagnen alltså, det får bli ett led i att införliva ett av mina nyårslöften. Knasigt, kanske fånigt, men funkar det, så gärna för mig. Allt för att ständigt kunna bli bättre.

Årets sista tömkörningsträning

Idag tömkörde vi själva för första gången efter våran träning förra veckan. Det gick bra även idag, och jag märkte stor skillnad från innan. Vi fick då hjälp med att hitta lite mer nyanser både vad gäller tempo, arbete och form, och förvånansvärt fungerade det rätt bra även då vi var ensamma. Vi flög däremot en hel del, men det börjar ju vara standard numera (!) så det kanske är någon mening med det. Den som lever får se!
.
Pirat vart dock rätt förvånad när han märkte att hans matte menade vad hon sa, på ett sådant sätt att hon krävde respons inom loppet av en ganska kort tid, jämfört med tidigare. Efter en stund förstod han dock att jag menade allvar och då flöt det på bättre.
.
Jag och is, eller snö, eller slask, eller uppenbarligen något form av underlag överhuvudtaget är dock ingen bra kombination. Nej alltså, jag tar mig inte riktigt fram och lyckas knappt stå på benen. Kombinera detta med ett flygande russ och du har ett ganska ostabilt läge. Det gick, det går, men det är mer tur faktiskt. Det finns många lägen där Pirat behöver lite extra stöd från mig, eller att jag vill ha lite mer tryck i steget, men att jag istället får stå tillbaka och avvakta tills jag känner att jag faktiskt kan ta vara på det jag får fram. För det finns mycket att hämta hos denna ponny, vilket är kul, men jag måste komma på hur det ska gå till utan att jag ömsom glider, snubblar och ramlar fram. Det är inte hållbart, inte alls. Det måste vara otroligt störande för Pirat. När det stämmer för oss båda är det dock fantastiskt, mer sådant tack. Det ska jag önska mig till nästa år!

Inspirerad av vinden

Alla har säkert noterat att det blåser ute idag, rätt kraftigt till och med på vissa håll, och Pirat fullkomligt älskar vind! Vi riktigt flyger fram. Idag tog han det även till en helt ny nivå, vilket resulterade i att vi bara kunde köra i 45 min. Då tyckte jag att vi flugit klart, för alla inblandades säkerhet.
Pirats kärlek till vinden är ganska komplex. Den får honom dock aldrig att tappa huvudet helt och hållet, och man kan väll teoretiskt säga att han ändå behåller en hov på jorden. Jag vet egentligen inte vad jag tycker om hans val av fan club att ansluta sig till, men så länge han inte prioriterar bort mig fullständigt får jag vara nöjd tror jag. Jag är helt säker på att jag skulle kunna få honom att bete sig normalt och fortsätta trava snällt över ängen, även fast det blåser kuling vindar, men frågan är om jag skulle vilja ha det så. Jag tror inte det.
Pirats bästa egenskap är att han alltid är glad, verkligen genuint glad. Det är faktiskt något jag är rätt stolt över, det faktum att jag inte tagit ifrån honom denna egenskap trots allt vi ständigt ställs inför. Det är med detta som grund han får skutta och hoppa när det blåser, spetsa öronen och bocka lite extra högt när vi travar ut på en äng. Han gör det för att han är glad, och han gör det för att han är Pirat. Eftersom det är Pirat jag vill ha och tycker så oändligt mycket om vore det ju synd att försöka få honom att bli en robot. Jag är inget fan av robotar, så därför får Pirat gärna vara vindens största fan om han vill!


God Jul!


Tränarbesök

Idag hade jag och Pitat finfrämmande i stallet. Ingen mindre än våran favorit russ-kännare och tömkörningsexpert! Pirat var duktig och fick verkligen tänka till lite extra, jag med för den delen. Man får så mycket bra input från henne så det är inte klokt.
Fokus låg främst på att visa hur jag ska jobba för att kunna styra Pirats form och använda mina hjälper tydligare. Det kändes väldigt bra, och nu har vi en tydligare plan för hur vi ska träna. Inget jullov för Pirat inte! Mycket lyckad träning idag, vi är så glada Pirat och jag.
Imorgon är det julafton och vi ska börja dagen med en körtur, hoppas ni får en fantastisk jul allihopa!


Trava-i-vagn-lycka

Åh min ponny är så fin, och så glad, och så positiv, och så samarbetsvillig, och så bäst. Jag har haft lite varierande kvalité på mitt umgänge idag, men Pirat förgyller alltid min tillvaro, vilket är tryggt och bra att veta. På senare tid har det verkligen blivit så till 100%, tidigare kunde jag säga så, men sedan komma nästa dag och vara irriterad över att han gör fel etc. Men inte nu längre. Denna period av rehabilitering och vila har verkligen gett oss det jag hoppasdes att den skulle; perspektiv, tålamod och värme. När man inte tar något för givet blir det så mycket lättare att uppsakatta det man verkligen får!
.
Nu var det iof inte bara prisa min lilla Pirat jag skulle göra. Nej, jag hade ett annat ärende också, som dock går lite i samma tecken.. Det var nämligen så att vi igår... håll i er... travade med vagnen! Wiii sa ponnyns matte, och Wiihoo sa ponnyn. Efter ett antal "Wiiihoo" blev dock jag en aning less på fenomemet och hävdade att han kanske inte behöver sparka bakut varje meter. Jag menade också att vi skulle trava, inte galoppera. Behöver jag säga att Pirat var av en annan uppfattning? Han både galopperade och sparkade bakut av hjärtans lust! Jag försökte göra mitt bästa med att hålla ponnyn på vägen och inte bli arg på honom, han var ju faktiskt bara glad. Jag med för den delen, även om det inte såg särskillt prydligt ut. Roligt hade vi i alla fall, och det är så det ska vara!

Enkät från körkommittén

http://www3.ridsport.se/Tavling/Korning1/
En enkät som alla kuskar, funktionärer, groomar och andra som är i kontakt med körning bör fylla i!
Detta för att körkommittén ska få en överblick över hur körmänniskor runt om i landet tycker och tänker.
Ju fler som fyller i, desto större chans att saker faktiskt ändras och tas hänsyn till. Du som ännu inte svarat, gör det nu vet´ja!

För alla vägar vi inte vandrat än

Vi står här nu, med vinden i ryggen
Vägen framför oss
Stigen dit, under våra fötter
Det är bara att vandra
Bara att se framåt och gå
Världen formar sig och vi följer med
Man får se vad som kommer sen
Det sägs att resan är målet
Kan vara sant, eller ej
Kvar står dock faktum att man är
Här eller där
Går eller springer
Alla hittar en väg, sin eller någon annans
En fot framför den andra
En blick runt kröken, vad kan finnas där

Den här bloggposten innehåller nötkräm

Barn-och-notkram

Foto:UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Ingen Bambi

Pirat är ruskigt säker på foten, även när det är halkigt. Om han märker att det är halkigt så stannar han och luktar på marken eller går runt. Jag behöver aldrig vara orolig att han går någonstans han inte klarar av, även om jag självklart aldrig skulle sätta honom i en situation där det kan hända så känns detsäkert att även han harlite vett.
.
Jag tror dock att det börjaar vara dags för skor snart dock, speciellt om isen tänker stanna med oss ett tag. Barfota-tassar i all ära, men de är rätt värdelösa om man vill vara aktiv och underlaget kämpar emot. Då röstar jag på metall under fötterna med massor av broddar. Det känns säkrast, även om man har en ponny som inte immiterar söta Disney figurer.

Innan året är slut

När jag tänker närmare på de mål vi satt upp för höstens träning inser jag att vi har nått ett ganska blandat resultat. På vissa punkter ligger vi före och på vissa har vi hamnat efter.
Det vi har uppnått:
Stadig form i skritt
- så fort jag kortar upp tömmarna och driver på honom går han i en trevlig, om än lite låg, form.
Mjuka övergångar mellan skritt och trav
- giraff-stadiet mellan dessa två gångarter är nu ett minne blott. Pirat samlar sig lite och byter gångart som om han inte gjort på något annat sätt, någonsin tidigare.
Påbörjat arbete med halter
- Pirat tänker numera innan han stannar. Inga sliding-stop, eller långdragna minskningar av tempot. Stannar bra och står stilla, dock fortfarande spänd.
Jämn och stabil körning i skogen
- vårat okontrollerade flygande har minskat radikalt. Det har vid flera tillfällen varit jag som hoppat till för saker (sittendes i vagnen..) och Pirat inte brytt sig alls. Går även i form i både skritt och trav i skogen utan yviga åsikter.
.
Det som måste förbättras:
Halterna
- måste bli stadigare och mer korrekt uppställda. Som det är nu lyckas vi stanna med någolunda korrekt benställning 2 av 10 gånger och eftergift 3 av 10 gånger. Det är dock inte så att hälften av halterna därigenom är ganska bra. Nej nej, dessa 2 respektive 3 gånger sammanfaller ju såklart inte. Vad trodde ni egentligen, Pirat han inte både stå snyggt och slappna av när han ska stanna, det vore ju olyckligt.
Ryggningen
- kan vi tyvärr inte träna på förrän halterna sitter klockrent 10 gånger av 10. Pirat har alltid haft svårt för att rygga, och jag är ruskigt dålig på det jag med. Därför uppstår ständigt missförstånd då vi tränat ryggningar, eftersom vi då inte klarar av att gör halt på över en vecka utan att han kastar sig bakåt. (Bör nämnas att vi aldrig ryggat så mycket som ett steg veckan innan en tävling. Var tvungen att rygga honom på en framkörning en gång, varpå alla halter i helt programmet blev förstörda..)
Takt och tempo
- allt eftersom Pirat arbetar kommer hans lata sida fram mer och mer. Han är framme för hjälperna men kräver många påminnelser för att hålla rätt bjudning. Detta måste gå mer självmant, eftersom jag känner att det är totalt slöseri att lägga allt mitt fokus på att vi ska röra oss frammåt i rätt hastiget, istället för att jag kan få koncentrera mig på att köra snyggt.
.
När detta är helt befäst kan vi börja jobba mer ingående med olika rörelser och moment. Jag anser att man inte kan utföra något särskillt vettigt arbete om inte hästen arbetar på rätt sätt från början. Därav min baslutsamhet att inte skynda utan att låta det ta tid. Jag vet vad vi har för mål, och jag har satt dem högt av en anledning. Det är nämligen endast med strävan och att ihärdigt jobba mot något jag längtar efter som jag kan hålla motivationen uppe. Perfektion är sällan ett faktum, men kan vara världens bästa mål!

Konstigt väder

Jag förstår inte riktigt vad vädrets poäng är riktigt. Först så snöar det, sedan smälter det, sedan fryser det, sedan snöar det igen osv. Kul cirkel vi hamnat i, verkligen. Pirat har vilat i två dagar så idag måste han verkligen få göra något. Frågan är bara vad, eftersom han är barfota så minskarmöjligheterna rätt drastiskt. Speciellt eftersom vi verkar trätt in i isens era, eller något liknande i alla fall!
.
Witterpir har däremot brodd, snösulor och hela kittet så där kan vi ha lite större krav på motionsmöjligheter. Hon har vilat i tre dagar, vilket jag tyvärr inte har någon vettig förklaring till alls. Eller ja, jag kan ju skylla på vädret där med. Inte befogat, men försöka går ju alltid!

Jag vill också!

Det är farligt att sitta och titta på olika vidoklipp om körning, jag blir bara ännu mer uppmärksammad på allt jag vill göra. Något som såg väldigt häftigt ut var denna rommerska köruppvisning! På slutet när de galopperar... galet häftigt. Jag kanske ska ta och klona mig några fler Pirater. Det ska väll inte vara så svårt, man är väll inte molekylärbiolog för intet liksom. Någon nytta måste man ha av sin utbildning kan jag tycka! Jag börjar med fyra fem stycken så får vi se (ja, jag måste ju såklart ha en extra, de är ju trots allt Pirater allihopa..). Jag började med att skapa en ny kategori som kallas "inspiration", kan ju vara bra att börja där kanske.
Skåda i alla fall denna video, mäktigt är ju bara förnamnet!

Snart expert på körbett..

Nu har jag suttit konstant i två timmar och letat sida upp och sida ner efter svaret på dagens julklappsfråga. Alla tidigare har jag kunnat direkt utan att behöva kolla upp svaret, men denna. Åh jag blir galen! Nåväl någonting bra kanske man får ut av att läsa hundratals hemsidor om olika körbett. Fin språklektion får man även, då texterna växlar mellan svenska, engelska, tyska, osv.. Så även om jag inte hittar rätt namn på bettet har jag både blivit bett expert på cupen! Synd bara att det inte var det som var mitt egentliga mål.

Purple pony

.
Tyvärr delar inte jag och Pirat favoritfärg, men av en slump så har han ändå av någon anledning några lila saker. Jag tycker det är trevligt och han får helt enkelt anpassa sig. Tur då i alla fall att han passar i lila, där har han en liten tröst ändå. Alla andra saker han har går helt klart mer i hans egen smak, så ja, en grimma och ett täcke kan jag nog få ha som jag vill. Det kan till och med Pirat ställa upp på, så länge han är snygg i det så!

Tävling på körning i fokus!

Hoppas ingen av er har missat julklappstävlingen på körning i fokus! De har priser från Drive Out i potten, finfina vinster.
Om någon mot förmodan missat detta så finns tävlingen här:
http://korning.ifokus.se/articles/4ec4dd9088f4722154001b4e-tavla-och-vinn-en-julklapp-fran-drive-out#threadlist-state
Man ska svara på en fråga varje dag fram till jul, den med flest rätt svar vinner.
Lycka till!

Duktiga röda russ

Träningen med Witterpir går framåt, och hon går nu oftast stadigt i form i både skritt och trav. Hon är väldigt ambitiös och vill göra tusen saker på en gång, så en stor del av hennes träning går ut på att få henne att vänta och tänka efter. Hon behöver dock mer träning av baskunskaper, såsom sidvärtsrörelser och korrekta halter, till det använder vi dock tömkörning som verktyg.
.
När man tränar en häst från grunden är det viktigt att man tar det långsamt och ger alla viktiga steg i rätt ordning och ger alla stegen den tid de förtjänar. Det kan vara lätt att glömma om hästen man tränar inte är unghäst. När hästen är äldre kan man luras att gå för fort fram, vilket man får tillbaka i ett senare skede. Hundra gånger om! Man ska därför se till att göra grundarbetet rätt.
.
Därför arbetar Witterpir mest i skritt för tillfället, fast hon har både bra grundkondition och nog med muskler för hårdarer arbtete. Hon får inte trava om hon inte gör det på rätt vis, så är det en dag när hon är stel, ovillig, eller bara lite för pigg, skrittar vi istället för att "trava ändå". Kan vara rätt, kanske fel, en det är den logik jag använder mig av. Kan man inte göra det rätt, bör man vänta med det till sannolikheten att lyckas är tillräckligt stor för att lyckas.

Tusen vita små

Imorse då jag vaknade så verkade denna dag som vilken annan som helst. Det var mörkt utanför fönstret och det verkade som om hela världen låg i dvala. När jag satt och drack mitt kaffe och tittade på människorna som skyndade fram på gatan nedanför, slog det mig med ens. Det hade snöat! Helt otroligt. Jag hade ingenting märkt till en början, men det måste bero på att i min värld har det varit snö sedan länge.
.
Nu, 12 timmar senare, är det fortfarande vitt på marken. Luften är så kall att andetagen fryser till kristall. Hoppas vintern kommit för att stanna. Om 12 timmar till får vi se om min önskan slagit in. Kanske väntar i alla fall en dag till med snö, vi får väll se. Jag får glädja mig åt den lilla tid de är här, de små stjärnorna av is. Tänk hur vackra de är ändå, de tusen vita små.

Kanske en liten vän

Pirat har fått en ny potentiell vän. Så fort snön behagat att anlända så får vi se om det kan bli verklighet, detta som han så länge längtat efter. Han känner sig fruktansvärt ensam just nu, och jag är så obarmhärtig att jag menar att underlaget ska vara bra innan han får träffa sin nya kanske-vän. Jag viskade nyheten till honom igår oh han blev så glad att han nästan skuttade ut ur boxen! Han ska kanske få en liten lekkamrat, mer ung än liten egentligen. Pojken i fråga är nämligen bara 1,5 år! Jag tror att de kan få hur roligt som helst tillsammans.
.
Hästar är väldigt sociala djur och är menade att leva i flock. Flocken som sådan kan bestå av 2 hästar, eller 14, det spelar mindre roll, bara de inte behöver vara ensamma. Alla hästar passar dock inte ihop med varandra, precis som det är med människor. Jag kan tänka mig fler människor jag inte skulle vilja umgås med hela dagarna, än jag kan komma på några jag faktiskt skulle kunna tänka mig.
.
Witterpir och Pirat är ett sådant exempel. De gick tillsammans nästan hela sommaren, och vi kunde rida ut tillsammans tätt, tätt på små stiga. Jag kunde även rida Witterpir och ha Pirat som handhäst, och det gick också hur bra som helst. Problemet med dessa små russ är att båda är rätt dominanta och vill bestämma. 9 gånger av 10 flyttade Witterpir på sig när Pirat vallade henne i hagen. Allt var frid och fröjd, men så helt plötsligt ville Witterpir vakta vattenkaret när Pirat skulle fram och dricka. Självklart blev det fight. Andra gånger kunde det vara Pirat som vaktade Strass (hans sto) när Witterpir ville hälsa på henne. Då kom Pirat dundrande från ingenstans och skulle köra bort henne, fight igen.. Men som sagt 9 gånger av 10 gick allt hur bra som helst och de stod och kliade manen på varnadra. Konstiga russ.
.
Så länge hästarna är klara med sin rangordning, eller undvikande ordning som det mer korrekt bör kallas, brukar det inte bli några som helst problem. De vill ju ha det lugnt i flocken, hästar söker inte bråk om de inte känner sig hotade på något vis. Jag tycker att det är fel att hålla hästar ensamma, med enbart motivationen att man är rädd att de ska skada sig. Om man inte kan ta risken att hästen trampar snett, blir sparkad eller biten i lek och bus med andra hästar bör man nog fråga sig varför man har hästen. Är det för att den ska prestera och vara tillags för sin ägare? Man bör dock som sagt inte stoppa in sin häst till vilken annan häst som helst bara för att få sälskap till den, men däremot tycker jag att man absolut bör anstränga sig till det yttersta med att hitta en vän till den. Det är väll det minsta de kan få begära i alla fall!
.
Jag har så många gånger kommit på mig själv med att försöka försvara mina tillfälliga idéer om mindre hagar och ensamhet. Och till min förskräckelse sedan funnit att jag accepterat detta! Som tur är har jag tagit mitt förnuft till fånga innan jag hunnit skrida till handling. För två veckor sedan tänkte jag tanken att Pirat börjar vara frisk nu, kanske han är redo för lite sällskap. Jag tänkte så med ens på Pontiac, som den lilla pojken heter. De skulle säkert kunna ha mycket roligt tillsammans, Pirat och han. Så hörde jag alltså en röst i mitt huvud som sa; "Inte kan du väll tänka på att släppa ihop honom med en annanhäst! Ni ska ju tävla till våren, tänk om han blir skadad. Det kan du inte riskera. Behåll honom ensam du, gärna i den lilla hagen han går i nu. Då blir allt frid och fröjd!" Och jag accepterade det, tänkte okej, det blir nog bra. Låter vettigt.
.
Strax efter detta kom jag till insikt, fick panik över mina tankar, och frågade raskt Pontiacs ägare om hon skulle vara intresserad av att testa om våra hästar ville gå tillsammans. Hon var positivt inställd till det hela, och nu väntar vi bara på snön. Hoppas den kommer snart, Pirat vill ut och leka!

Travpremiär

Idag var Pirat så där världsbäst igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro, men kan iaf säga som så, att det verkar lovande detta. Han är så otroligt duktig! Eftersom han arbetade på så fint fick han en liten tidig julklapp (helt klart så Pirat ser på det); Han fick trava!! Det var nog det roligaste han gjort på mycket mycket länge. Bakbenen var som elastiska fjädrar och han trampade på som bara den. Jag påminde honom om att det endast var frågan om en eller två igångsättningar på en av långsidorna. Det tyckte han inte gjorde någonting alls, och han i sin tur påminde mig om att man ska göra saker ordentligt när man ändå håller på, vilket jag såklart höll med om.
.
Framskrittning. Mjuk och smidig åt båda håll, något låg bitvis, men det ska vi börja öva mer på. Vill kunna plocka upp honom något lite kortare stunder nu för att fortsätta utvecklingen. Proffshjälp inom det området har dock kontaktats och vi ska få hjälp!
.
Så traven! Ni kanske förstår varför jag är så nöjd? Superduktigt russ.

Wordpress..

Jag har suttit över en timma nu och försökt importera denna blogg till Wordpress, utan att lyckas det minsta lilla. Ett konto lyckades jag skapa, men inget mer! Skulle verkligen vilja byta "portal" eftersom inläggen på blogg.se ser så konstiga ut. Till exempel det faktum att jag måse sätta punkter mellan mina stycken för att få en rads mellanrum. Först tänkte jag "Äh, det spelar ingen roll, det blir bara charmigt", men nu är jag måttligt glad över fenomenet eftersom inläggen inte ser riktigt kloka ut.
.
(Oservera punkten, igen) Men det spelar ingen roll, för jag lyckas ju ändå inte. Ska försöka mer sen, senare, om ett tag, imorgon, någon gång, i framtiden.. Lite för irriterad på den himla sidan nu för att någonsin vilja se den igen. Men ett konto har jag ju iaf, kanske alltid något.

Vänja vid bjällerkrans?

Även om det ännu inte finns någon snö så har jag super vintriga känslor just nu. I mitt sinne ser jag bara; en meter djup snö, frost på fönster rutorna, och ångande andetag, inget annat! Detta, i kombination med diverse årstidsrelaterad musik, har fått mig att längte efter att köra rissla (för första gången i mitt liv förövrigt). Jag har kört rissla tidigare, men aldrig längtat efter det på detta vis. Kan inte riktigt förstå varför, men så är det iaf.
.
Dagen kommer därför att bjuda på invänjning av bjällerkransen. Det finns en sådan i vårat stall som Witterpir brukar köra med på vintern, men Pirat har aldrig provat den. Vet egentligen inte om han behöver någon invänjning, eftersom ljud av olika slag inte längre är ett problem för honom, men bäst att ta det säkra före det osäkra. Brukar man träna dem att gå med bjällerkrans? Nåväl, annars får väll Pirat vara undantaget, han är ju van.. Men risslan får vi vänta med att öva på att dra, av förklarliga själ. (Någon har nämnt för mig att det kanske inte riktigt är en meter snö än, förstår inte alls.. Men jag får väll lita på de visare!) Så tills underlaget tillåter kör vi runt i vår vagn, med bjällerkrans, så det så!