Duktiga röda russ

Träningen med Witterpir går framåt, och hon går nu oftast stadigt i form i både skritt och trav. Hon är väldigt ambitiös och vill göra tusen saker på en gång, så en stor del av hennes träning går ut på att få henne att vänta och tänka efter. Hon behöver dock mer träning av baskunskaper, såsom sidvärtsrörelser och korrekta halter, till det använder vi dock tömkörning som verktyg.
.
När man tränar en häst från grunden är det viktigt att man tar det långsamt och ger alla viktiga steg i rätt ordning och ger alla stegen den tid de förtjänar. Det kan vara lätt att glömma om hästen man tränar inte är unghäst. När hästen är äldre kan man luras att gå för fort fram, vilket man får tillbaka i ett senare skede. Hundra gånger om! Man ska därför se till att göra grundarbetet rätt.
.
Därför arbetar Witterpir mest i skritt för tillfället, fast hon har både bra grundkondition och nog med muskler för hårdarer arbtete. Hon får inte trava om hon inte gör det på rätt vis, så är det en dag när hon är stel, ovillig, eller bara lite för pigg, skrittar vi istället för att "trava ändå". Kan vara rätt, kanske fel, en det är den logik jag använder mig av. Kan man inte göra det rätt, bör man vänta med det till sannolikheten att lyckas är tillräckligt stor för att lyckas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback