Behandlingsplan

Igår var vi alltså hos veterinären för vår dom. Pirat tyckte att det var en halvdålig idé att ge sig av, men efter lite övertalning (läs havre-muta) gick han med på att följa med. Vi började besöker med blodprov, för att sedan inleda den utförliga inspektionen av hans näsa och huvuds insida. De hittade inga infektioner någonstans, men däremot inflamation i både luftsäckarna och i slemhinnan i näsgången. Svullnaden i dessa vävnader kan orsaka tryck på nerver som kan resultera i huvudskakningarna och de anra symptomen. De gjorde även en röntgen av bihålorna, där ingen vätska kunde ses, vilket var skönt.
Veterinärens teori är att det är Pirats bronkit och astma som orsakat dessa svullnader som sedan kommit att störa omkringliggande vävnad. Det känns som en trolig förklaring eftersom han tidigare haft problem med närliggande saker kopplat till luftvägarna. Vi ska därför behandla honom med en kortison kur och inhalator (!!!) med kortison och bronkvidgande. Detta ska snabbt få ner svullnaden och förhoppningsvis försvinner de andra symptomen efter det.
Allt som frammanar skakningarna ska undvikas, så tillsvidare har vi stränga restriktioner på vad vi pysslar med och får således hålla oss till mycket oprovocerande korta promenader. Hoppas detta fungerar nu! Peppar, peppar.

En trött Kålmans i röntgenrummet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback